Dobrodošli
Sve dok se najbolji menadžeri ljudskih resursa ne uključe u kreiranje radnih odnosa i dok se bore za prepoznavanje i priznanje kao poslovnog partnera, neće biti krupnih koraka u organizacionom razvoju i značajnog poboljšanja kvaliteta radnih odnosa tj. smanjenja broja radnih sporova.

 

Poštovane kolege, koleginice, dame i gospodo, dragi prijatelji

Danas, ako se sagleda poslovno okruženje, lako se može doći do zaključka da kao nikada pre funkcija, pozicija menadžera za ljudske resurse, nije bila važnija za poslovanje organizacije. Veliki broj socijalnih, ekonomskih, i političkih faktora koji objedinjeni deluju na poslovanje firmi/kompanija u Srbiji čine da bi menadžment ljudskih resursa trebalo da bude mnogo važnija, ako ne i najvažnija funkcija u organizaciji. Ali, takođe zbog svega toga, današnji menadžeri ljudskih resursa moraju da se stave u prvi plan i da se ostvare, to jest pokažu i dokažu kao ravnopravni strateški partner.

Da li će do toga doći i da li će stručnjaci za ljudske resurse prihvatiti vodeću ulogu, zavisi samo od njih i njihovog stava prema sebi pa onda prema radnom okruženju.

Kao profesionalci, odgovorni smo za dodavanje vrednosti organizacijama kojima služimo i etičkom uspehu (ili neuspehu) tih organizacija. Kao zagovornici ove profesije, baveći se poslom upravljanja ljudskim resursima, povećavamo njenu vrednost i prihvatamo profesionalnu odgovornost za naše pojedinačne odluke i postupke. Takođe, našim radom i delovanjem gradimo poštovanje, kredibilitet i strateški značaj za našu profesiju u organizacijama, poslovnoj zajednici i zajednicama u kojima radimo.

Da bismo pomogli organizacijama u kojima radimo, zaposlenima sa kojima radimo u postizanju njihovih ciljeva moramo i sebi da pomognemo. Kako?

Da informišemo i edukujemo sadašnje i buduće stručnjake, organizacije kojima služimo i širu javnost o principima i praksama koje pomažu profesiji. Da pozitivno utičemo na praksu zapošljavanja. Da podstaknemo profesionalno odlučivanje i odgovornost. Da pomognemo jačanju društvene odgovornosti. Da se pridržavamo najviših standarda etičkog i profesionalnog ponašanja. Da se meri efikasnost ljudskih resursa u doprinosu ili postizanju organizacijskih ciljeva a ne pristrasnost. Da se pridržavamo zakona. Da radimo u skladu sa vrednostima profesije. Da težimo postizanju najvišeg nivoa usluge, performansi i društvene odgovornosti. Da uvažavamo zaposlene kao ljude. Da budemo lideri i uzor kako se postižu i održavaju najviši standardi etičkog ponašanja.

Da budemo zajedno, da podržimo i štitimo jedni druge!

Zbog svega toga,

DOBRODOŠLI U KOMORU MENADŽERA LJUDSKIH RESURSA SRBIJE!

Kontakt info

KOMORA MENADŽERA
LJUDSKIH RESURSA SRBIJE

Adresa:
Đorđa Vojnovića 118
Inđija
Republika Srbija

Telefon:
+381.60.50.44.009

Internet:
www.hrkomora.rs

e-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova