Добродошли
Све док се најбољи менаџери људских ресурса не укључе у креирање радних односа и док се боре за препознавање и признање као пословног партнера, неће бити крупних корака у организационом развоју и значајног побољшања квалитета радних односа тј. смањења броја радних спорова.

 

Поштоване колеге, колегинице, даме и господо, драги пријатељи

Данас, ако се сагледа пословно окружење, лако се може доћи до закључка да као никада пре функција, позиција менаџера за људске ресурсе, није била важнија за пословање организације. Велики број социјалних, економских, и политичких фактора који обједињени делују на пословање фирми/компанија у Србији чине да би менаџмент људских ресурса требало да буде много важнија, ако не и најважнија функција у организацији. Али, такође због свега тога, данашњи менаџери људских ресурса морају да се ставе у први план и да се остваре, то јест покажу и докажу као равноправни стратешки партнер.

Да ли ће до тога доћи и да ли ће стручњаци за људске ресурсе прихватити водећу улогу, зависи само од њих и њиховог става према себи па онда према радном окружењу.

Као професионалци, одговорни смо за додавање вредности организацијама којима служимо и етичком успеху (или неуспеху) тих организација. Као заговорници ове професије, бавећи се послом управљања људским ресурсима, повећавамо њену вредност и прихватамо професионалну одговорност за наше појединачне одлуке и поступке. Такође, нашим радом и деловањем градимо поштовање, кредибилитет и стратешки значај за нашу професију у организацијама, пословној заједници и заједницама у којима радимо.

Да бисмо помогли организацијама у којима радимо, запосленима са којима радимо у постизању њихових циљева морамо и себи да помогнемо. Како?

Да информишемо и едукујемо садашње и будуће стручњаке, организације којима служимо и ширу јавност о принципима и праксама које помажу професији. Да позитивно утичемо на праксу запошљавања. Да подстакнемо професионално одлучивање и одговорност. Да помогнемо јачању друштвене одговорности. Да се придржавамо највиших стандарда етичког и професионалног понашања. Да се мери ефикасност људских ресурса у доприносу или постизању организацијских циљева а не пристрасност. Да се придржавамо закона. Да радимо у складу са вредностима професије. Да тежимо постизању највишег нивоа услуге, перформанси и друштвене одговорности. Да уважавамо запослене као људе. Да будемо лидери и узор како се постижу и одржавају највиши стандарди етичког понашања.

Да будемо заједно, да подржимо и штитимо једни друге!

Због свега тога,

ДОБРОДОШЛИ У КОМОРУ МЕНАЏЕРА ЉУДСКИХ РЕСУРСА СРБИЈЕ!

Контакт инфо

КОМОРА МЕНАЏЕРА
ЉУДСКИХ РЕСУРСА СРБИЈЕ

Адреса:
Ђорђа Војновића 118
Инђија
Република Србија

Телефон:
+381.60.50.44.009

Интернет:
www.hrkomora.rs

e-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 50 гостију и нема пријављених чланова